Ucapan oleh S.M. Mohamed Idris, Presiden Persatuan Pengguna-Pengguna Pulau Pinang Sempena Penganugerahan Anugerah Tun Abdul Razak oleh Yayasan Tun Abdul Razak pada 22 Jun 2014, Kuala Lumpur

Peristiwa Lain

CAP menerima Anugerah Merit Ibnu Khaldun dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia

Pada 10 November 2018, Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) telah dianugerahkan Anugerah Ibnu Khaldun untuk Transformasi Sosial Global oleh Menteri Pendidikan, YAB Dr. Maszlee Malik, yang juga Presiden Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) .

Kepelbagaian yang dipanggil CAP

Pada tahun 1969 universiti Malaysia kedua ditubuhkan di utara yang dikenali sebagai Universiti Pulau Pinang. Ia kemudian dinamakan semula sebagai Universiti Sains Malaysia. Di bawah naib canselor perdana Tan Sri Hamzah Sendut yang dinamik, UPP membuat tanda di seluruh dunia dengan banyak yang pertama namanya. Saya mendapat hak istimewa untuk menjadi antara pelajar perintisnya.

Ucapan oleh S.M. Mohamed Idris, Presiden Persatuan Pengguna-Pengguna Pulau Pinang Sempena Penganugerahan Anugerah Tun Abdul Razak oleh Yayasan Tun Abdul Razak pada 22 Jun 2014, Kuala Lumpur

Assalamualaikum Wr Wb Bismillahi Rahman in Rahim Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yayasan Tun Razak kerana memberikan peluang kepada saya untuk menyampaikan penghargaan dan kekaguman terhadap sumbangan yang dibuat oleh Allahyarham Tun Abdul Razak. Beliau telah meletakkan asas yang kukuh untuk mewujudkan Malaysia yang bersatu dan progresif yang berakar umbi daripada tradisi dan sejarah yang lepas.

Pelancaran buku CAP "Bergerak Menuju Sisa Sisa: Tindakan Masyarakat di Pulau Pinang"

Ucapan Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang, Encik S.M. Mohamed Idris semasa melancarkan buku CAP "Bergerak Menuju Sisa Sisa: Tindakan Masyarakat di Pulau Pinang"

Pertama-tama Persatuan Pengguna Pulau Pinang ingin mengucapkan terima kasih kepada Presiden Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Dato 'Sr Haji Rozali bin Haji Mohamud, atas kerjasama yang diberikan untuk bersama-sama melancarkan buku CAP yang bertajuk "Bergerak Menuju Sisa Sisa: Komuniti Tindakan di Pulau Pinang ”.