Contact Us Malay

HUBUNGI KAMI

ALAMAT

PEJABAT
10 Jalan Masjid Negeri, 11600 Pulau Pinang, Malaysia.

TELEFON

04-8299511 (Pejabat)
04-8283511 (Pemasaran)
04-8298109 (Fax)

E-MEL

info@consumer.org.my

BUAT ADUAN KEPADA CAP

Pengguna yang ingin membuat aduan dialu-alukan untuk melakukannya. Lawati di sini untuk mengisi borang. Anda harus menyatakan aduan anda secara ringkas tetapi jelas, dengan memberikan semua maklumat yang berkaitan. Kami mengharapkan pengguna telah berusaha menyelesaikan aduan itu sendiri. Sekiranya anda belum melakukan ini, anda harus melakukannya terlebih dahulu. Banyak aduan dapat diselesaikan dengan cara ini. Tetapi jika anda telah mencuba dan gagal, beritahu kami apa yang telah anda lakukan.

Aduan anda mesti disokong oleh maklumat yang relevan, misalnya invois, bil, penerimaan, pembaikan atau servis. Sekiranya anda tidak mempunyai dokumen seperti itu, misalnya. jika aduan anda mengenai perkhidmatan bas atau teksi, anda mesti menyatakan tarikh, lokasi waktu kejadian dan yang paling penting adalah nombor pendaftaran kenderaan. Borang aduan yang diisi dengan lengkap dan ditandatangani, bersama dengan salinan dokumen yang jelas, harus dihantar melalui e-mel ke consumerofpenang@gmail.com atau faks.

Kami berusaha menyelesaikan aduan pengguna, tetapi tidak menjamin bahawa setiap aduan dapat diselesaikan. Tidak ada kerangka waktu untuk menyelesaikan keluhan kerana sifat dan kerumitannya adalah pelbagai.

Kadang-kadang setelah menerima surat daripada kami, pihak yang mengadu boleh memilih untuk berurusan secara langsung dengan pengadu dan menyelesaikan masalah tersebut. Sekiranya ini berlaku, pengguna mesti memberikan kerjasama dan memberitahu kami supaya kami dapat menutup fail kami.