BAHARU DIKELUARKAN: PANGKALAN DATA UNDANG-UNDANG PLASTIK GLOBAL yang Baharu

Pangkalan Data Undang-undang Plastik Global yang baharu kini baharu sahaja dilancarkan. Ia menjejaki perundangan merentasi kitaran hayat penuh plastik dan mengatur dasar ini mengikut kategori kitaran hayat dan topik utama.

Mengguna pakai dasar untuk mengurangkan pencemaran plastik pada skala global diiktiraf secara meluas sebagai langkah penting untuk menangani krisis ini dan kesan buruk yang berkaitan dengan komuniti, kesihatan dan alam sekitar. Pangkalan Data ialah alat paling komprehensif untuk menyelidik, menjejak dan memvisualisasikan undang-undang plastik yang telah diluluskan di seluruh dunia.

Pangkalan Data ini unik kerana data dimasukkan oleh individu yang mempunyai hubungan tempatan dan pengetahuan bahasa ibunda, memberikan maklumat dan tafsiran yang lebih dipercayai berbanding dengan sumber lain.

Ia dikemas kini dengan kerap, menyediakan cara untuk memantau dan mengenal pasti arah aliran, penyelesaian dan inovasi dasar yang muncul di peringkat tempatan, nasional dan antarabangsa.

Pangkalan Data Undang-undang Plastik Global membantu membuat inovasi dasar yang jelas yang telah dilaksanakan dengan berkesan di peringkat tempatan di pelbagai bahagian dunia yang mungkin disesuaikan bagi dasar negara dan antarabangsa, seperti Perjanjian Plastik PBB.

Pangkalan Data dicipta untuk memudahkan bagi mencari undang-undang plastik di seluruh dunia. Carilah mengikut wilayah tempatan, negara dan antarabangsa apabila dasar berkembang di kawasan anda. Isih carian anda mengikut topik, produk, kata kunci dan banyak lagi!

Cubalah di: www.globalplasticlaws.org

Tonton video di sini: https://youtu.be/dVH-0suGvQA

#globalplasticlaws #PlasticPollutes #breakfreefromplastic

Plastic Pollution Coalition

Break Free From Plastic

Environmental Law Alliance Worldwide – ELAW

Surfrider Foundation