MAKANAN AWET MUDA

Tahukah Anda: Terdapat hubungan yang kuat antara diet, kesihatan dan kulit yang kelihatan muda. Kajian menunjukkan bahawa ketidakseimbangan dalam pemakanan dan tabiat pemakanan yang buruk adalah punca penting penuaan kulit.

Anda boleh kelihatan lebih tua jika anda makan minuman berkarbonat, gula halus, makanan tiruan, dan makanan yang diproses. Penuaan pada asasnya adalah keadaan keradangan kronik. Makanan berkualiti rendah, seperti lemak trans, menyebabkan keradangan. Begitu juga dengan makan terlalu banyak gula dan karbohidrat yang diproses (contohnya: pasta, roti dan makanan yang dibakar), ini boleh menyebabkan kerosakan pada kolagen kulit anda, yang menjadikan kulit anda gebu dan tahan kedutan.

Kulit anda menggantikan dirinya sekali sebulan, apa yang anda makan secara tepatnya akan menjadi diri anda dan anda mempunyai pilihan dalam apa yang menjadikan anda (Organic Live Food). Sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin tulen, tenusu rendah lemak dan protein tanpa lemak semuanya boleh membantu melawan keradangan dan memastikan anda kelihatan terbaik.

Buah-buahan dan sayur-sayuran sangat sihat dan mempunyai manfaat kulit yang luar biasa.